Månebryllupssange er en musikalsk gennemlevelse af månens faser, opdelt i fire gange syv sange, hvor et mandskor illuderer solens bølgende energi, og kvindekoret, lysets afspejling fra månens støvgrå overflade, og ned til os.


Teksten er sammensat af mytiske levn fra snart sagt alle tider og alle dele af kloden, omhandlende frugtbarhed, ritualer, mandlige og kvindelige arketyper m.m.


Værket var for svært for det kor, som det oprindeligt er skrevet til, og da en uropførelse to gange var blevet aflyst, gik jeg i gang med at skitsere et projekt, der kunne bringe værket til at klinge.


Resultatet blev en multimedieforestilling til afvikling i et planetarium, som fik premiere under NUMUS festivalen i 1995. Denne forestilling var en betydelig kunstnerisk succes, og forestillingen har faktisk været på programmet i den pågældende sal lige siden.


Værket blev herefter sendt flere gange i Danmarks Radio, som havde hjulpet med indspilningen, og kort tid derefter indgik jeg så aftale med pladeselskabet Paula om at få værket ud på CD.


Udover Månebryllupssange er der også tre mere almindelige strofiske korsange på CDen; Middelalderstrofer, til tekster fra Saxo, Anders Sunesen og Mogens Lausen.


Fotografen Lars Mogensen tog dette billede af mig, omtrent da CD’en blev udgivet.

Audio.html
Lydex.html