Hjarne Fessel i Jyllands-Posten (4/11 - 04):

 

“ Det hører til sjældenhederne at en yngre dansk komponist kaster sig over at skrive et requiem. Bo Gunges Requiem er ydermere et af de helt sjældne eksempler på en aktuel og udogmatisk tilgang til et religiøst tekstforlæg.  

 

Med sit requiem forsøger Gunge af al magt at lokke mening ud af de gamle tekster – at se dem i sammenhæng med sig selv og nutiden. For Gunge er messen for de døde mere end en farverig undergangsvision; den er også en beretning om håb og nærvær og om kunsten og det utilpassedes forhold til verden.  

 

Musikken er, for nu at blive i bibelmetaforerne, mangfoldig. Mangeartede stiltræk blandes og skingre klange kombineres med mere imødekommende toner. Dirigenten Søren Birch prioriterede det inderlige og afdæmpede i sin fortolkning og kor og solister indfriede fint denne side af musikken. Imidlertid sad man med fornemmelsen af at den samme musik også kunne være insisterende og uafviselig.

 

I en tid hvor klichéer, forstillelse og ironi er hverdagskost, er det livsbekræftende når nogen søger et alvorligt udtryk. Bo Gunges Requiem virker overbevisende i sin dybde og seriøsitet og man kan kun håbe at musikken finder mange opførelser i fremtiden.”

Vokal_musik.html
Almen_DK.html